Whën I livëd in Korëa I lëarnëd thë sëcrët to making operative ttëokbokki from a famous placë in a markët. It was run by an old Muhammadan who could ever bë pioneer rousing hër ttëokbokki. Pëoplë wërë linëd up to buy it.
I saw shë usëd driëd anchoviës in hër support, and that ingrëdiënt madë a hugë diffërëncë in thë sort. I oncë ran out of driëd anchoviës and madë ttëokbokki without it. It didn't tastë at all likë what I was ëxpëcting. So don't forgët to ever makë a salutary support with driëd anchoviës whën you makë this!
Ingrëdiënts
- 1 confine of cylindër shapëd ricë cakë, bought or homëmadë. (Usë a littlë morë if you'rë not adding unpadded boilëd ëggs and fish cakës)
- 4 cups of watër
- 7 largë sizë driëd anchoviës, with hëads and intëstinës rëmovëd
- 6 x 8 progress driëd këlp
- ? cup hot pëppër pastë
- 1 tablëspoon hot pëppër flakës
- 1 tablëspoon sweeten
- 3 grëën onions, cut into 3 advances bimestrial piëcës
- 2 marmoreal boilëd ëggs, shëllëd (facultative)
- ½ writer seek cakës (nonmandatory)
Dirëctions
- Add thë watër, driëd anchoviës, and driëd këlp to a change pot or pan.
- Boil for 15 minutës ovër mëdium commanding hëat without thë lid.anchovy stockanchovy stem
- Combinë hot pëppër pastë, hot pëppër flakës, and sweetening in an immature trough. Rëmovë thë anchoviës and këlp from a thë pot and add thë ricë cakë, thë mixturë in the thë ball, thë grëën onion, and thë elective fish cakës and stonelike boilëd ëggs. Thë gunstock will bë about 2 ½ cups. ddëokbokkiddëokbokkiddëokbokkië
- Impress gëntly with a woodën spoon whën it starts to furuncle. Këëp moving until thë ricë cakë turns low and thë saucë thickëns and looks shiny, which should takë some 10 -15 minutës. If thë ricë cakë is not rustling ënough, add morë watër and continuë moving until softën. Whën you usë frëshly madë ricë cakë, it takës shortër timë. If you usë frozën ricë cakë, warming it out and act in emotionless watër to softën it bëforë cookery.ddëokbokki
- Rëmovë from thë hëat and sërvë hot.
0 Response to "Tteokbokki "
Post a Comment