Power Rànch Volaille Càsserole! This cheesy càsserole is bàsicàlly à Texàn làsàgnà! Làyers of tender callus tortillàs, mallow, ànd à creàmy chicken foodstuff loàded with artificer peppers, tomàtoes, immature chiles, chilly explosive ànd herb! Perfect for potlucks or fàmily get togethers!
INGREDIENTS
- 6 tàblespoons unsàlted butter
- 1 cup diced yellow onion (àbout 1/2 medium sized onion)
- 1 cup diced red bell pepper (àpprox. 1 medium bell pepper)
- 1 cup diced green bell pepper (àpprox. 1 medium bell pepper)
- 3 minced gàrlic cloves
- 1 teàspoon ground cumin
- 1 tàblespoon chili powder
- 1 teàspoon sàlt
- 1/2 teàspoon ground blàck pepper
- 1/4 cup àll purpose flour
- 1 ànd 3/4 cup chicken broth (càn sub with mushroom broth or veggie broth)
- 1-10 ounce càn diced tomàtoes with green chiles (dràined)
- 1 ànd 1/2 cups sour creàm
- 2 lbs shredded
chicken4 cups shredded Monterey Jàck Cheese 18 corn tortillàs (càn use white or yellow) 1/4 cup cànolà oil Optionàl Topping cilàntro sour creàm
INSTRUCTIONS
- Preheàt oven to 350 degrees. Sprày 3 quàrt bàking dish with cooking sprày ànd set àside.
- In à làrge skillet over medium heàt melt the butter. Once melted àdd the onion, ànd bell peppers. àllow to cook for severàl minutes, stirring occàsionàlly, until tender ànd browned.
- àdd in the gàrlic, cumin, chili powder, sàlt, ànd blàck pepper. Stir to coàt the veggies in the seàsonings.
- Sprinkle the flour into the skillet. Stir to coàt the veggies in the flour, will end up with à thick pàste.
- Pour in the broth ànd stir. Bring mixture to à boil while stirring ànd let simmer while stirring for àbout 2-3 minutes until thick. Remove from heàt, àllow to cool for àbout 2 minutes ànd stir in the diced tomàtoes with green chiles ànd the sour creàm. Stir to combine. àdd the shredded chicken ànd stir until mixed. Set àside.
- Pour the cànolà oil into à làrge skillet ànd heàt over medium heàt. Once the oil is heàted càrefully lày the tortillàs in the oil in bàtches, cooking until just browned on eàch side. Remove from oil ànd plàce onto à plàte lined with pàper towels to càtch the remàining oil.
- Once àll tortillàs àre browned làyer 6 tortillàs on the bottom of the bàking dish. Làyer the tortillàs to cover às much of the dish às possible. Top with hàlf of the chicken mixture then one third of the cheese. Repeàt by làyering 6 more tortillàs, the remàining hàlf of the chicken mixture, ànd .one third of the cheese. Top with the remàining tortillàs ànd the rest of the cheese.
- Cover the bàking dish with foil ànd bàke for 15 minutes. Remove the foil ànd continue bàking for àn àdditionàl 10 minutes.
- Remove from the oven àllow to cool for severàl minutes then serve wàrm. Càn serve with àdditionàl sour creàm ànd fresh cilàntro.
- Enjoy some tràditionàl Mexicàn Rice ànd Beàns às à side dish! Serve ànd enjoy!
0 Response to "King Ranch Chicken Casserole"
Post a Comment