INGRëDIëNTS
- 1 cup Port winë - or ënough to covër chërriës
- 1/2 cup plus 2 Tbsp all purposë flour
- 1/2 tsp baking powdër
- 1/2 tsp salt
- 12 Tbsp buttër (6 oz), cut into piëcës
- 1 1/4 cups granulatëd sugar
- 3 largë ëggs
- 3/4 cup cocoa powdër
- 1 T purë vanilla ëxtract
- 1 cup chocolatë chips
INSTRUCTIONS
- Thë night bëforë, or idëally, sëvëral days bëforë:
- Put thë driëd chërriës in a pint mason jar and covër with thë Port winë. Covër thë jar with a lid and lëavë to sit ovërnight at a minimum, turning thë jar from timë to timë to ënsurë all chërriës arë ëxposëd. Thë chërriës nëëd timë to soak up as much liquid as possiblë.
- Prëhëat ovën to 360 dëgrëës.
- Prëparë a 9 x 9 inch pan by grëasing and covëring thë basë and sidës with two piëcës of parchmënt papër. Allow thë papër to ovërhang thë sidës as "handlës" to lift out thë bakëd browniës.
- Strain thë chërriës (Savë thë Port for futurë rëcipës or for a littlë glass to accompany thë browniës! It's now dëëpënëd in flavor with thë addition of chërry ëssëncë).
- In a small bowl, whisk togëthër flour, baking powdër and salt and sët asidë.
- In a mëdium sizë hëavy saucëpan, mëlt thë buttër and sugar on mëdium low hëat, whisking frëquëntly, until thë sugar has dissolvëd and thë mixturë has a shëën and is smooth. Avoid lëtting thë mixturë simmër or foam. Thalia's instructions notë that thë përfëct tëmpëraturë to rëach hërë is 122 dëgrëës F - if you havë a candy thërmomëtër, fëël frëë to usë it hërë. (I did not, and still got grëat rësults).
- In a stand mixër, whisk thë ëggs, cocoa and vanilla togëthër with thë whisk attachmënt until wëll blëndëd and smooth, for two to thrëë minutës. Scrapë down thë sidës of thë bowl sëvëral timës.
- With thë mixër running on low, carëfully pour in thë buttër-sugar mixturë. Continuë to mix until complëtëly incorporatëd, again scraping down thë sidës of thë mixing bowl with thë spatula.
- ..............................
- ..........................................
Full Recipe >> theflouredtable.com
0 Response to "BROWNIES WITH PORT WINE SOAKED CHERRIES"
Post a Comment