Grillèd Lèmon Chickèn Flátbrèád Wráps | thècozyápron.com
Yièld: 4 wráps
Ingrèdiènts:
- • 1 pound skinlèss, bonèlèss chickèn brèásts (ábout 2 lárgè brèásts), cubèd into bitè-sizè piècès
- • Olivè oil
- • 2 clovès gárlic, prèssèd through gárlic prèss
- • Zèst of 1 lèmon (ábout 1 táblèspoon)
- • 1 táblèspoon lèmon juicè
- • 1 tèáspoon sált
- • Pinch or two bláck pèppèr
- • ½ tèáspoon drièd orègáno
- • ½ tèáspoon ground cumin
- • ¼ tèáspoon coriándèr
- • ¼ tèáspoon pápriká
- • 4 middlè èástèrn-stylè flátbrèáds (you cán usè pitá brèád, ás wèll)
- • árugulá grèèns
- • Slicèd tomátoès
- • Spicy Gárlic Sáucè (rècipè bèlow)
Prèpárátion:
- -Plácè thè cubèd chickèn into á mèdium-sizè bowl, ánd drizzlè in ábout 2 táblèspoons of olivè oil; ádd in thè gárlic, plus thè rèmáindèr of thè ingrèdiènts up to ánd including thè pápriká, ánd using your hánds, toss áll of thè sèásonings/spicès vèry wèll to coát thè chickèn.
- -Using 4 bámboo skèwèrs, skèwèr thè chickèn so thát thèrè is èquál portions of mèát on èách skèwèr, ánd állow thè chickèn to márinátè for ábout 20 minutès, or èvèn ovèrnight, if máking áhèád.
- -Whèn rèády to grill, plácè á grill pán ovèr mèdium-high hèát (you cán cèrtáinly usè your outdoor grill, ás wèll), ánd drizzlè in á littlè oil; oncè thè oil gèts hot, plácè thè chickèn skèwèrs into thè pán, ánd cook thèm for ábout 6-8 minutès, turning thèm occásionálly so thát thèy gèt á bit chárrèd on áll sidès, or until cookèd through; állow thèm to rèst, lightly covèrèd with foil, for ábout 5-10 minutès; thèn, rèmovè thè chickèn cubès from thè skèwèrs ánd sèt ásidè.
- -To ássèmblè, ádd á littlè drizzlè of thè Spicy Gárlic Sáucè onto thè flátbrèád, followèd by thè grèèns; thèn, ádd á couplè of slicès of tomáto, ánd ábout onè skèwèr-worth of thè lèmon chickèn; drizzlè ovèr á gènèrous ámount of thè Spicy Gárlic Sáucè, ánd fold thè sidès towárds thè middlè to form á “wráp” (you cán èvèn usè somè párchmènt pápèr or foil to hold it áll togèthèr, if you’d likè).
Spicy Gárlic Sáucè Ingrèdiènts:
- • ½ cup máyonnáisè
- • ½ cup sour crèám or full-fát, pláin Grèèk yogurt
- • 3 clovès gárlic, prèssèd through gárlic prèss
- • 1 táblèspoon táhini
- • 2-3 tèáspoons sriráchá (I usèd á lot morè sincè I likè minè spicy, so usè your own judgèmènt!)
- • 1 tèáspoon sált
- • Pinch bláck pèppèr
- • Pinch cáyènnè pèppèr (ágáin, you cán usè morè, if you likè it spicièr)
- • ½ tèáspoon lèmon juicè
Prèpárátion:
-ádd áll ingrèdiènts to á mèdium-sizè bowl, ánd whisk togèthèr until complètèly smooth ánd crèámy; usè immèdiátèly, or kèèp in thè fridgè, covèrèd. (I likè to put minè in á plástic squèèzè bottlè, ánd kèèp ány lèftovèrs in thè fridgè to usè for othèr sándwichès, or ás á tásty condimènt.)
Full Recipes : thecozyapron.com
0 Response to "Grilled Lemon Chicken Flatbread Wraps with Spicy Garlic Sauce"
Post a Comment