A méatléss, végan vérsìon of Général Tso's chìckén, réplacìng thé chìckén wìth crìspy frìéd pìécés of caulìflowér. Thìs héalthy spìn on a Chìnésé Réstaurant Classìc wìll bé a hìt wìth both adults and thé lìttlé onés!
Coursé dìnnér, maìn
Cuìsìné Amérìcan, Chìnésé
Prép Tìmé 10 mìnutés
Cook Tìmé 20 mìnutés
Total Tìmé 30 mìnutés
Sérvìngs 2 portìons
Calorìés 840 kcal
Author Kìkì Johnson
ìngrédìénts
- 1 tbsp oìl
- 3 garlìc clovés
- 4 cm gìngér mìncéd
- 1 small réd chìllì
- 2 tbsp tomato pasté
- 150 ml orangé juìcé
- 125 ml soy saucé
- 80 ml rìcé vìnégar
- 50 g sugar
- 1,5 tbsp cornstarch mìxéd wìth 3 tbsp watér
- For thé caulìflowér
- 1 smallìsh héad caulìflowér
- 100 g rìcé flour
- 2 tbsp cornstarch
- 1 tsp bakìng powdér
- 1/2 tsp salt
- 1 tsp sésamé oìl
- 60 - 80 ml watér
- for fryìng
- 3 cups of oìl
ìnstructìons
- Mìncé thé garlìc, chìllì, and gìngér fìnély. Héat a pan wìth 1 tbsp of oìl and fry gìngér, chìllì, and garlìc for about 2 mìnutés. Add thé tomato pasté and fry for anothér mìnuté.
- Add orangé juìcé, soy saucé, rìcé vìnégar, and sugar. Brìng to a boìl and add thé cornstarch slurry. Lét thé saucé thìckén, stìrrìng constantly, thén turn thé héat down to low and lét sìmmér whìlé you préparé thé caulìflowér.
- Bréak thé caulìflowér ìnto 5 cm roséttés and put thém asìdé ìn a médìum bowl.
- Také 25 g of rìcé flour and put ìt asìdé for latér.
- Héat thé oìl ìn a déép pan untìl ìt réachés 365 F.
- Whìlé thé oìl ìs héatìng, mìx rémaìnìng 75 g rìcé flour wìth corn starch, bakìng powdér, and salt. Add sésamé oìl and watér and stìr wìth a whìsk to créaté a thìck battér. Now, toss thé caulìflowér floréts wìth thìs mìxturé, tryìng to coat thém from all sìdés. Sprìnklé thé rémaìnìng 25 g rìcé flour on top and gìvé ìt thé last toss. Théré should bé no dough rémaìnìng ìn thé bowl.
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