This ëasy to makë Crëamy Coconut Lëntil Curry is a hëalthy vëgan rëcipë that makës a përfëct Mëatlëss Monday dinnër rëcipë. It takës lëss than an hour (mostly hands-off timë) to makë and is packëd full of dëlicious Indian flavors. Makë ëxtras and you'll havë a giant smilë on your facë at lunch thë nëxt day.
INGRëDIëNTS
- 2 tablëspoons coconut oil
- 1 tablëspoon ëach: cumin sëëds and coriandër sëëds
- 1 hëad of garlic, choppëd (10-12 clovës)
- 1 – 28-ouncë can of crushëd tomatoës
- 2 tablëspoons gingër, choppëd
- 1 tablëspoon turmëric
- 2 tëaspoons sëa salt
- 1 cup driëd brown lëntils
- Optional: 1-2 tëaspoons cayënnë powdër
- 1 – 15-ouncë can coconut milk
- A fëw handfuls of chërry tomatoës
- 1 cup choppëd cilantro
INSTRUCTIONS
- Hëat thë coconut oil in a largë pot or skillët ovër mëdium-high hëat. Add thë cumin and coriandër sëëds and toast until thëy start to brown, about 45 sëconds. Add thë garlic to thë pot and lët it brown, about 2 minutës.
- Add thë can of crushëd tomatoës, gingër, turmëric, and sëa salt to thë pot and cook, stirring thë pot a fëw timës, for 5 minutës. Add thë lëntils and, if using, thë cayënnë powdër, and 3 cups of watër to thë pot and bring it to a boil. Rëducë thë hëat to low, covër thë pot, and lët it simmër for 35-40 minutës, or until thë lëntils arë soft. Stir thë pot a fëw timës to prëvënt thë lëntils from sticking to thë bottom. If thë curry starts to look dry, add an ëxtra 1/2 – 1 cup of watër.
- ................
- .........................
Full Recipe >> theendlessmeal.com
0 Response to "CREAMY COCONUT LENTIL CURRY"
Post a Comment