ADS LEVEL PAGE CARAMEL APPLE BUNDT CAKE | Delicious Recipes Ideas

CARAMEL APPLE BUNDT CAKE


PRèP TïMè: 25 MïNS COOK TïMè: 1 HOUR 15 MïNS

ïNGRèDïèNTS:
CAKè:

  • 3 cups all-purposè flour
  • 1 tèaspoon bakïng soda
  • 2 tèaspoons cïnnamon
  • 1/2 tèaspoon nutmèg
  • 1/2 tèaspoon salt
  • 3 mèdïum applès, for about 3 cups choppèd
  • 1 tablèspoon lèmon juïcè
  • 3 tablèspoons dark brown sugar
  • 2 tèaspoons vanïlla, dïvïdèd
  • 1 1/4 cups vègètablè or canola oïl
  • 2 cups granulatèd sugar
  • 3 largè èggs

CRèAM CHèèSè LAYèR:

  • 8 ouncès crèam chèèsè, room tèmpèraturè
  • 1/3 cup granulatèd sugar
  • 1/2 tèaspoon vanïlla
  • 1 largè ègg

GLAZè:

  • 2 tablèspoons buttèr
  • 2 tablèspoons brown sugar
  • 2 tablèspoons whïtè sugar
  • 2 tablèspoons hèavy crèam
  • 1/2 to 1 tsp vanïlla

CARAMèL SAUCè:

  • 4 tablèspoons buttèr
  • 1 cup fïrmly packèd lïght brown sugar
  • 1/2 cup half-and-half or whïppïng crèam
  • Pïnch of salt
  • 1 tablèspoon vanïlla

DïRèCTïONS:
  1. Gènèrously grèasè and flour a 9 or 10-ïnch bundt pan. Sèt asïdè. Prèhèat ovèn to 350 dègrèès F.
  2. ïn a mèdïum bowl, whïsk togèthèr thè flour, soda, cïnnamon, nutmèg and salt. Sèt asïdè. Pèèl, corè and dïcè 3 cups of applès. Toss thè applès wïth thè tablèspoon of lèmon juïcè to kèèp from brownïng. Add thè dark brown sugar and 1 tèaspoon vanïlla and toss to combïnè. Sèt asïdè.
  3. Usïng a handhèld èlèctrïc mïxèr or ïn thè bowl of a stand mïxèr, blènd thè oïl, sugar, and vanïlla untïl wèll mïxèd. Add thè èggs onè at a tïmè, mïxïng wèll aftèr èach addïtïon. Stïr ïn thè dry ïngrèdïènts untïl just ïncorporatèd. Thè battèr wïll bè quïtè thïck. Draïn any èxcèss lïquïd from thè applès (ïf any) and stïr thè applè mïxturè ïnto thè battèr. Don’t ovèrmïx! Pour thè battèr èvènly ïnto thè prèparèd pan.
  4. ïn a mèdïum bowl, bèat thè crèam chèèsè just untïl smooth. Add thè 1/3 cup sugar, vanïlla and ègg and bèat on mèdïum spèèd untïl crèamy and smooth.
  5. Usïng a spoon or buttèr knïfè, makè a trènch ïn thè cèntèr of thè cakè battèr (goïng around ïn thè cïrcular shapè of thè bundt pan) about 1-ïnch dèèp (just scoop thè èxcèss battèr to èïthèr sïdè. Spoon thè crèam chèèsè mïxturè ïnto thè trènch. Try and kèèp thè crèam chèèsè mïxturè ïn a rïng ïn thè cèntèr of thè cakè so ït has cakè battèr on èïthèr sïdè around thè cïrclè. Oncè thè crèam chèèsè mïxturè ïs ïn placè, usè a buttèr knïfè to swïrl thè crèam chèèsè mïxturè ïnto thè surroundïng cakè battèr.
  6. Bakè thè cakè for 1 hour and 15 mïnutès (chèckïng oftèn as you may nèèd to dècrèasè or ïncrèasè tïmè basèd on your pan and èxact ovèn tèmpèraturè). Bakè untïl a toothpïck ïnsèrtèd ïn thè cèntèr comès out wïth only a fèw moïst crumbs.
  7. ...........
  8. ....................
For Full Recipes Please See www.melskitchencafe.com

Subscribe to receive free email updates:

0 Response to "CARAMEL APPLE BUNDT CAKE"

Post a Comment