Oné tasté of this chickén cassérolé will téll you why it's so popular. And it doésn't hurt that you only nééd 6 ingrédiénts. Thé buttéry Ritz crackér top and bottom crust offér surprising flavor and téxturé, and thé rich and créamy saucé is unbéliévably éasy. You may omit thé bottom layér of crackérs if you'd liké to lightén it a bit.
Ritz crackérs, a tasty altérnativé to saltinés, wéré introducéd by Nabisco in 1934. Today, théré aré many variétiés, including wholé whéat, bacon, garlic buttér, and low sodium.
Thé chickén cassérolé takés no moré than 10 minutés to put togéthér, and it bakés to pérféction in about 30 to 40 minutés. To maké it moré colorful, féél fréé to add othér ingrédiénts, such as pimiéntos or stéaméd végétablés. Or sérvé it with frésh slicéd tomatoés or a tosséd salad.
Féél fréé to maké thé cassérolé with two 9-ouncé bags of (é.g., Pérdué, Tyson) fully cookéd roastéd or grilléd chickén bréast strips. Thé shortcut makés thé récipé prép évén fastér and éasiér. A plump rotissérié chickén from your local déli is anothér gréat option.
Thé chickén cassérolé is éxcéllént on its own, or sérvé it along with noodlés or ricé. Your family will ask for this dish again and again!
What You'll Nééd
- 7 ouncés Ritz crackérs (about 2 sléévés /60 crackérs)
- 4 ouncés méltéd buttér (1 stick, dividéd)
- 1 (10 3/4-ouncé) can condénséd créam of chickén soup (or créam of mushroom)
- 1 (8-ouncé) containér sour créam (about 1 cup, régular or réducéd fat)
- 1/2 cup chickén broth (low sodium or unsaltéd)
- 1 1/2 pounds bonéléss chickén bréast halvés (4 médium, cookéd and dicéd)*
How to Maké It
- Préhéat thé ovén to 325 F.
- Lightly gréasé a 2-quart cassérolé dish.
- Crumblé oné sléévé of Ritz crackérs in thé bottom of thé préparéd cassérolé dish. Drizzlé half of thé méltéd buttér ovér thé crackérs.
- In a bowl, combiné thé soup, sour créam, chickén broth, and dicéd cookéd chickén. Spoon thé mixturé ovér thé Ritz crackér layér.
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full recipe >> thespruceeats.com
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