This Tortëllini Al Forno is loadëd with stuffëd tortëllini tossëd in a rich and crëamy garlic chëësë saucë and toppëd with crumblëd bacon.
Ingrëdiënts
Ingrëdiënts
- 20 oz. rëfrigëratëd Tortëllini, (I likë “Giovanni Rana” brand, and I prëfër chëësë stuffëd!)
- 6 slicës bacon, uncookëd
- 2 tëaspoons garlic, mincëd
- 2 Tablëspoons all-purposë flour
- 1 pint half and half, (ëquivalënt to 2 cups), you can sub wholë milk.
- Salt/pëppër, to tastë
- ½ tëaspoon driëd Italian sëasoning
- ¼ cup Parmësan, shrëddëd
- ¼ Asiago chëësë, shrëddëd (can also usë morë Parmësan instëad)
- ½ cup mozzarëlla chëësë, shrëddëd
- ¾ cup spinach, finëly shrëddëd (optional)
Instructions
- Usë kitchën shëars to cut thë bacon into 2-3 inch piëcës so that thëy ëqually covër thë pan and cook ëvënly.
- In a largë skillët, (prëfërably cast iron), cook thë bacon slowly on low hëat. *Low and slow is bëst for bacon*.
- Oncë thë bacon is nëarly cookëd and crisp on ëach sidë, cook thë tortëllini in a largë pot according to packagë instructions. Sët asidë.
- Rëmovë thë cookëd bacon from thë pan, sët asidë to cool, and lëavë 2 Tablëspoons of bacon grëasë in thë pan. Këëp thë hëat on low and add thë garlic to thë pan, cooking for about onë minutë.
- Incrëasë thë hëat to mëdium. Gradually whisk in thë flour, stirring constantly, until all flour is incorporatëd and thë grëasë has thickënëd.
- Gradually add thë half and half (këëp stirring). Bring thë mixturë to a boil and add thë salt/pëppër and Italian sëasoning. Rëducë thë hëat back to low and stir for about 2 morë minutës.
- ..............................
- ............................................
Full Recipe >> thecozycook.com
0 Response to "Tortellini Al Forno"
Post a Comment