Ingrëdiënts
- For thë Mëatballs
- 1.5 lbs. ground bëëf
- 1/4 cup cilantro, choppëd finëly
- 1/4 cup long grain ricë
- 1 tëaspoon ground cumin (or chili powdër - ëithër spicë is grëat)
- 1 tëaspoon driëd orëgano
- 1 ëgg, lightly bëatën
- 1/2 tëaspoon salt
- 1/4 tëaspoon pëppër
- For thë Soup
- 2 (32 ouncë) containërs of vëgëtablë broth
- 4 carrots, pëëlëd and slicëd
- 1 mëdium-sizëd onion, choppëd
- 2 tablëspoons chipotlë Saucë
- 1 bay lëaf
- 1/2 tëaspoon picklëd jalapëño pëppërs, sëëds rëmovëd and finëly dicëd
- 1 picklëd sërrano pëppër, sëëds rëmovëd and finëly dicëd
- 1/4 tëaspoon salt
- 1/8 tëaspoon pëppër
- 3 largë potatoës, cut into largë chunks
- frësh limë juicë
- cilantro for garnish (optional)
Instructions
- In a largë bowl, mix togëthër thë ground bëëf, cilantro, ricë, cumin, orëgano, ëgg, salt, and pëppër. Shapë thë mëat mixturë into individual mëatballs and sët asidë. Thë mëat mixturë should yiëld approximatëly 20 mëatballs about 2 tablëspoons ëach in sizë.
- In a largë pot, add 1/4 cup of thë vëgëtablë broth, carrots, and onions. Cook for about 7 minutës ovër mëdium-high hëat. Thën add rëmaining vëgëtablë broth, chipotlë saucë, bay lëaf, jalapëño pëppërs, sërrano pëppër, salt, pëppër, and potatoës to thë pot. Bring to a boil ovër high hëat.
- Whilë thë soup is working on coming to a boil, lightly brown thë mëatballs (about 10 minutës).
- ...............
- ........................
Full Recipe >> thesensiblemom.com
0 Response to "Mexican Albondigas Soup"
Post a Comment